Upravte si iMessages, aby nikdo neviděl historii úprav. Stačí udělat tuto věc

Společnost Apple v aplikaci Zprávy v iOS 16 a jeho novějších verzích umožňuje upravovat iMessages, avšak veškeré úpravy mezi konečným a původním textem jsou viditelné všem účastníkům chatu. Naštěstí existuje jednoduché řešení, jak tomu zabránit, když chcete, aby viděli jen poslední zprávu a nic jiného.

Aktuálně lze upravit jakoukoli zprávu iMessage, kterou jste poslali v chatu pro jednu osobu nebo ve skupinovém chatu, pokud neuplyne 15minutový časový limit a pokud jste již neprovedli pět úprav téže zprávy.

Věděli jste, že v Innocentu si můžete objednat už i nejnovější Apple produkty za nejlepší ceny na trhu? Apple AirPods koupíte s 24% slevou, Apple AirPods Pro se slevou 20% a AppleWatch 7 se slevou více než 19%. Nezapomeňte si přidat do košíku také Apple příslušenství za nejnižší ceny. Do nabídky jsme zařadili také sluchátka značky Beats za TOP ceny. Máme je skladem a doručujeme již do 24 hodin. 

Když však uděláte tímto způsobem, všichni účastníci konverzace mohou rychle vidět všechny úpravy, které jste provedli, prostřednictvím historie úprav.

Existuje však jedna věc, kterou můžete udělat, abyste nezanechali stopu úprav, kterou si mohou všichni prohlédnout. Tento krok lze provést pouze tehdy, mají-li všichni účastníci konverzace všechna svá zařízení připojená k iCloudu aktualizována alespoň na iOS 16.0, iPadOS 16.1 a/nebo macOS 13.0 Ventura. Pokud vlastní zařízení ještě se starším operačním systémem, stále budou moci vidět to, co jste původně napsali před jakýmikoli úpravami, takže je na to dobré pamatovat.

V čem tedy spočívá trik?

Jednoduše odstraňte původní zprávu a pošlete novou.

To je všechno. Na vymazání zprávy iMessage vám však nezbývá tolik času jako na její úpravu. Zatímco na změnu zprávy iMessage máte až 15 minut, na její vymazání máte maximálně dvě minuty. Když to uděláte, zmizí z jejich konce chatu a také z jejich oznámení.

Líbí se ti náš obsah? Přihlas se a každý měsíc ti pošleme nejnovější tipy, triky a Apple novinky do emailu.

#odber#

Přesto je ale vždy možné, že zprávu už viděli. Můžete si však trochu ulevit, pokud mají povoleno čtení potvrzení a vaše upozornění „doručeno“ se nezmění na „přečtené“. Navíc by se neměla zobrazit jako přečtená, pokud se na zprávu podívali v oznámení. Až interakce s oznámením spustí aplikaci „Zprávy“, aby odeslali potvrzení o přečtení.

Je tedy vymazání odeslané zprávy iMessage a odeslání nové dokonalým řešením?

Pravděpodobně ne, ale v rámci pravidel společnosti Apple se k němu můžete maximálně přiblížit.

Apple produkty za nejlepší ceny 

×